کارفرماپژوهشگاه نیرو
تیم اجراییگروه مشاوران بهره‌وری و نوآوری آتی‌نگر (مبنا)
تاریخمهرماه 1396

برج‌های فناوری‌های نوین به‌عنوان مراکز پیشرو در توسعه دانش و نوآوری، نقش مهمی در هم‌افزایی میان پژوهش، صنعت، تجاری‌سازی فناوری و توسعه زیست‌بوم کارآفرینی ایفا می‌کنند. این برج‌ها در مراکز شهری با وسعت فیزیکی کم، به‌نوعی قالب‌های پارک‌های علم و فناوری یا کسب‌وکار را توسعه می‌دهند. این برج‌ها فضایی را فراهم می‌آورند که در آن شرکت‌های نوپا (استارتاپ‌ها)، گروه‌های پژوهشی و صنایع پیشرفته بتوانند با استفاده از زیرساخت‌های پیشرفته و دسترسی به منابع مشاوره‌ای، علمی، مدیریتی و سرمایه‌گذاری، به توسعه فناوری‌های نوین بپردازند. این مراکز با ایجاد شبکه‌های همکاری و جذب سرمایه‌گذاران خطرپذیر، به بستری برای شتاب‌دهی و رشد شرکت‌های نوپا و خلق ارزش افزوده اقتصادی تبدیل شده‌اند.

طرح «اجرای مطالعات امکان‌سنجی احداث برج فناوری‌های نوین پژوهشگاه نیرو» با هدف بررسی ایجاد مجموعه‌های یکپارچه ساختمانی برای فعالیت‌های شرکت‌های نوآور و فناور توسط پژوهشگاه نیرو تعریف شد. این طرح با توجه نیاز کارفرما، در 11 زیربخش مطالعاتی توسعه پیدا کرده است. 6 زیربخش با توجه به نوع مطالعات توسط کارفرما تدوین شد و 5 زیربخش با توجه به توانمندی گروه مبنا برون‌سپاری شد. پژوهشگران فعال در مبنا به مطالعه زیربخش‌های زیر پرداخته‌اند:

1- مطالعات امکان‌سنجی فنی و انتقال فناوری

2- مطالعه امکان‌سنجی اقتصادی

3- مطالعه امکان‌سنجی اشتغال، سرمایه‌گذاری و فعالیت کسب‌وکار

4- مطالعه امکان‌سنجی تأمین خدمات

5- مطالعه امکان‌سنجی اقلیم و منطقه ساخت

درنهایت به پیشنهاد تیم اجرایی گروه مشاوران بهره‌وری و نوآوری آتی‌نگر (مبنا)، یک مطالعه تحت عنوان «یکپارچه‌سازی مطالعات امکان‌سنجی» به ارائه چشم‌انداز، راهبردهای اجرایی و نقاط قوت و ضعف توسعه برج فناوری‌های نوین در ارتباط با برنامه‌های بلندمدت پژوهشگاه نیرو ارائه شد و در اختیار مدیران ارشد مجموعه قرار گرفت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *